2012. január 15., vasárnap

ZÁSZLÓ ÉGETÉS, AVAGY GYÚJTÓS EGY KÉSZÜLŐ TÁBORTŰZHÖZ...

Mint azt bizonyára minden tisztelt olvasó hallotta, ha pedig nem, akkor most röviden ismertetném azt a tényt, hogy 2012. január 14-én délután 14 órai kezdettel a Jobbik Magyarországért Mozgalom tüntetést szervezett az Európai Unió magyarországi székháza előtt. A tüntetés apropója az országunkat véglegesen rabszolgasorba kényszerítő készülő, eddigieknél is brutálisabb megszorításokat tartalmazó uniós intézkedések elleni fellépés volt. Természetesen a liberális média néhány tucat ember "bohóckodásáról" beszélt, valóságban azonban több ezer ember jelenlétéről beszélhetünk, de ezen már ne akadjunk fent, ezt már megszokhattuk... 

Nézzünk inkább komolyabb dolgokat! A Barikád c. lap internetes portáljáról idéznék pár sort:

"Mi lesz kilépésünk után? – tette fel a kérdés Vona. Egyesek azt mondják, hogy szövetségesek nélkül maradunk. Miért most van? – Nincs! – zúgott a tömeg. Mások azt mondják, hogy kilépésünk után tönkremegy a gazdaságunk.  – Így is! – válaszolt több ezer ember. Barroso azt írta levelében, hogy „minden hatalmunkkal élni fogunk Magyarország ellen”. De mit csinált Barroso, amikor szétprivatizálták az országot, a magyar gazdák megalázó támogatásának mértékét kialkudták, az élelmiszer- és egyéb szemetet ide hozták, a magyar munkavállalókat töredékbérért dolgoztatták vagy épp a 2006-os rendőrterror idején? – kérdezte Vona Gábor. A pártelnök kijelentette, hogy a magyar embereknek népszavazáson kell dönteniük az uniós tagságról."

Akkor nézzük csak a felhozott "érveket"....
1. Szövetségesek nélkül leszünk: Jelen pillanatban nem mondható, hogy Magyarországnak gazdasági értelemben számottevő szövetségese lenne az unióban... Ha esetleg Németországot annak tekintjük, akkor is "olcsó" munkaerőként tekinthetünk magunkra. Minden országunkban található külföldi gyártóegység pusztán az "olcsóságunk" miatt települt ide! 

2. Kilépésünk után tönkremegy a gazdaságunk: Mióta beléptünk majd minden cukorgyárunk bezárt, a helyi kistermelők tönkrementek, egyre kisebb településeken jelennek meg a nagy multicégek bevásárló központjai, ahol rabszolga bérekért dolgoztatják az embereket. A belépéskor beígért támogatások mértéke is messze elmarad a mostanra előirányzottól! Sokan azzal védekeznek, hogy "Több pénzt kapunk, mint amit befizetünk" Ez még ha igaz is, minimálisan kapunk többet, azt is díszterek építésére, véletlenül se arra, hogy a gazdaságot fejlesszük! Cserébe teljesen padlóra küldték az ország gazdaságát, kiiktatták a "konkurenciát", hogy stílszerűek legyünk!

Mi lehet a megoldás erre? Mindenki átkozza a keleti államokat, de gondolkodjunk csak el elviekben a dolgon.... Oké, maradjunk az unió tagjai, valamivel több pénzt is kapunk mint amit befizetünk.... DE! Építsünk ki gazdasági szövetségeket olyan keleti államokkal ahol például aranyárban mérik az élelmiszert, olyan nehéz megtermelni és elegendő mennyiségben! Ezen bevételekből szépen lassan építsük ki újra a gazdaságunkat. Ezzel egy a probléma! Ha ezt megtenné Magyarország, nem lenne alárendelt helyzetben az unióval szemben, éppen ezért a "beépített" 5. hadoszlopok (kormányaink) ezt a lehetőséget erősen bírálják, mondván ne foglalkozzunk a régi diktatúra államaival! Kihangsúlyozom, erőteljesen megvetem a kommunizmust, de nézzük csak meg közelebbről a dolgot... A kommunizmus éve alatt Magyarországon szinte csak építettek! Üzemeket, gyárakat, lakásokat, iskolákat, óvodákat, utakat, vasutakat... Mi történik az unió évei alatt? Ezeket szisztematikusan lerombolják! Nem lenne igazam? Akkor miért van (volt) szükség a bezárt gyárak földig rombolására? Mit "ártott" volna az uniónak pár üresen maradt épület??? Egyszerű! Bármikor "olcsón" újra vagy átalakítva újra lehet indítani! Így viszont több tíz milliárd forint kell egy -egy üzem építéséhez. 

Vizsgáljuk meg a kvótarendszereket is! Elméletben ezeket azért alkották, hogy az unión belül szabályozható legyen a termelés, ne termeljenek egy adott áruból túl sokat úgy, hogy mellette másból pedig hiány van... Ez az elgondolás még meg is állta volna a helyét. De itt jön az a dolog, hogy a kvótában meghatározott gyártókapacitás feletti értéket meg kell semmisíteni!!! Miért??? Mi van ha hirtelen megnő  a kereslet? Az van, hogy hatalmas hátrányba kerülünk azon országokkal, ahol nem rombolták le a termelési kapacitásokat! Behozhatatlan hátrányba! Miért nem szabályozták úgy az egészet, hogy minden ország kap egy kvótát, mekkora mennyiséget forgalmazhatnak az Unióban, a többivel pedig szabadon rendelkezhetnek!? Hogy miért nem így van??? Hát pontosan azért, mert ezzel a "konkurenciát" nem iktatják ki! Ne gondolja senki, hogy a nyugati országok nem árulnak termékeket a keletieknek! Miért pont mi lennénk kivételek ez alól? Ez mindig is működött, a fejlettebb országok eladtak a fejletlenebb országoknak termékeket és olyan országoknak is, ahol nincs lehetőség az adott termék előállítására, vagy csak csekély mennyiségben!

Sajnos nálunk az a "bevett" szokás, hogy alapból a rosszat feltételezzük a másikról és ha lehetőség adódik rá, egyesek megpróbálnak mindenkin átgázolva meggazdagodni! Az átlag, normális embernek totálisan mindegy lenne, hogy számláján 50 vagy 100 millió forint van, de van akinek a milliárdok is kevésnek bizonyulnak... ezeket az embereket egyszerűen a játékgép függőkhöz lehetne hasonlítani! Mi a különbség??? A meglévő vagyonát rizikózza meg (és az állami pénzeket), hogy még több legyen neki! Ugyan ezzel a szellemiséggel dobja be utolsó fillérjét is a játékgépbe egy függő! Annyi különbséggel ha ő bukja nincs tovább, elveszti házát, kocsiját, vagyonát előbb utóbb. Míg ezen "nagy szerencsejátékosok" bukta esetén csak belenyúlnak a "nagy közösbe" és hipp - hopp újra tele a zseb! Lehet érdemes lenne erőteljesen elgondolkodni a kínai módszeren, ahol rögtön halálbüntetés jár az államot és a kínai népet megkárosítóknak! Talán mégsem olyan "antidemokratikus, antihumánus" ez a szokás....

2 megjegyzés:

  1. Néhány észrevétel:

    1) Nemzetközi szerződésekről nem lehet népszavazást tartani, az más kérdés, hogy a csatlakozásról mégis lehetett...

    2) Kommunizmus mint rendszer nem volt, csak szocializmus :-)

    3) Az utolsó bekezdésben leírtak a kulcs mindenhez. Az EU csak a saját érdekeit érvényesíti, a magyarok pedig hagyják. És azt hiszem, ebben minden ember egyetért, pártállástól függetlenül. Mind minden, az EU sem fekete vagy fehér, a probléma az, hogy az előnyöket nem vagyunk képesek kiaknázni, a hátrányokat pedig teljes mértékben megszenvedjük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem magáról a szerződésről döntenek az emberek, hanem arról, hogy ez jó -e nekik vagy sem! Gondolom nem az érdekli őket, hogy mit tartalmaz szóról szóra a csatlakozási nyilatkozat, hanem az, hogy milyen hatással van (volt) rájuk.

      A kommunizmus maga az eszme, ami "üzemanyag" a szocializmus rendszerében, ennek az eszmének a nevében cselekedtek és egyes helyeken cselekednek mai napig is!

      Ebben viszont teljesen egyetértünk! Nem vagyunk képesek kiaknázni a lehetőségeket és ez semmi másnak nem tudható be, mint az impotens kormányainknak! Nincs kreativitás, nincs fantázia. Elég csak a helyi önkormányzatokat megnézni! Sok helyen a fejlesztés kimerül abban, hogy építünk utat, megy díszteret és kész! Ez nem vall túl nagy találékonyságra! Mint ahogy az sem egy okos ötlet, hogy a munkahelyteremtést mindenféle nagy üzemek telepítésével akarják megoldani. Csak ugye ez a látványos, erre lehet a kampányban építeni! Sokkal "jobban" hangzik hogy 200 főt foglalkoztató üzemet építettek, mint az hogy "úgy megerősítettük" a helyi vállalkozókat, hogy +200 fő munkaerőt tudjanak alkalmazni!

      Törlés