2012. január 3., kedd

Közmeghallgatás 2011

Ismételten eltelt 1 év, nagy nehezen sor került a "szokásos" városi közmeghallgatásra is. Az előzőhöz képest erőteljesen megfogyatkozott létszámban, a jelenlévők nagy része közalkalmazottként "pózolt" a hiányos széksorokban. A polgármester úrtól "érdekfeszítő" beszámolót hallhattunk az eddig munkáról, láthattuk honnan vettek el, hova tettek pénzt, mennyi "segélyt" kapott a város az államtól. A "műsor" olyan szinten érdekelte a hallgatóságot, hogy legtöbbjük majd el aludt, ami érthető is, hisz előtte már Ondon is eljátszották ezt a színdarabot! A kérdések előtt egy megdöbbentő eset történt egy idősebb asszony felháborodva kezdte el osztani a testületet, főleg a polgármestert, majd rövid időn belül a biztonságiak eltávolították a helyszínről! Sajnos nem derült ki a hölgy részéről mi a sérelme, csak egy ködös magyarázkodást hallhattunk a polgármester úrtól, melyben azt sugallta, mintha bolond lenne a hölgy. Természetesen az érintett szemszögéből ez nem derülhetett ki! 

Következtek a kérdések a lakosság részéről... az első kérdező kissé leragadván 2010-ben a VIP hivatali dolgozókról és bérükről érdeklődött, majd ezt követte 2 úriember, akik az ipartelepre "éppen nem vezető" bicikliútról érdeklődtek.. volt egy "megdöbbent" kérdés is a szerencsi tv tulajdonviszonyáról, majd ezután jómagam tehettem fel kérdéseimet, melyet minden bizonnyal "élvezett" hallgatni a polgármester úr, mert meglehetősen mosolygós tekintettel figyelt! A kérdésem az volt milyen alternatívát tud nyújtani a fiataloknak, hogy a városban maradjanak és ne menjenek el!? 

Az alábbi választ kaptam erre:
"A fiatalokkal kapcsolatban az alternatíva a munkahelyteremtés, nincs más. Ez az
Önkormányzat azt vállalta, hogy 10 év alatt 1000 munkahelyet tudnak létrehozni Szerencsen.
Ha ezt megteszik, akkor az 1000 munkahellyel ez a város újra virágozni fog. A
munkahelyteremtésről ma már volt szó, és mindenki tudja, hogy ez nem egyszerű feladat. Ő
maga elkötelezett a fiatalok mellett, neki három gyermeke van, és nagyon örülne, ha
visszajönnének Szerencsre."
Sajnos azt elfelejtette, hogy 10 év alatt ez a város a felére fog csökkenni ha így haladunk, 10 év alatt a mostani iskolás korúak is bőven többgyermekes szülők LENNÉNEK ha meg tudnának élni! Csak a 2011-es évben több mint 10 ismerősöm ment külföldre dolgozni és valószínűleg nem is fognak visszajönni! Nekik nem sok vigaszt nyújt az 1000 munkahely 2022-re...

A másik kérdésem igazából egy kijelentés volt... A város pénzéből vígan élő kulturközponti "dolgozók" hatalmas kreativitásról árulkodván kiötlötték, hogy az idei karácsonyi forgatag "legmegfelelőbb" fellépője Fluor tomi lenne, alias "GECIGRÁNÁT"! (http://www.youtube.com/watch?v=e57n7dt9hTY) Szóvátettem továbbá azt is, ha ilyen "színvonalú" műsorokat tudnak csak kitalálni, ajánlatos lenne a vezetők jobb megválasztása!

A kérdésemre az alábbi demagóg és gőgös választ kaptam Csíder "úrtól"!
"Örül annak, hogy reflektorfénybe került a Karácsonyi Forgatag, melyet a
kollégáival és az iskolák igazgatóival is megtárgyaltak, milyen legyen az az ajándék, melyet
Szerencs város lakosságának szeretnének átnyújtani. Olyan programokat szerettek volna
kialakítani, ahol a nyugdíjas korú és az óvodás is jól érzi magát, valamilyen élményt nyújt.
Ízlésekkel nem akar vitázni, mert nagyon sokféle van, ezért ezeket tiszteletben tartja. Úgy
gondolja, a művelődésért felelős vezető feladata, hogy mindenfajta ízlést ki tudjon elégíteni,
amely a városban jelentkezik. Azt pedig, hogy ki alkalmas egy intézmény vezetésére, majd a
többség eldönti. Bízik abban, hogy a Karácsonyi Forgatagban a látogatók jól fogják magukat
érezni."

Ez olyannyira "jól" sikerült, hogy egy nappal a rendezvény előtt "kicserélődött" a fellépő személye és végül Lola örvendeztette meg az óvódás - kisiskolás gyerekeket (http://www.youtube.com/watch?v=E-UZB91NmlY)! Gondolom senkinek sem kell elmagyarázni a különbséget a két fellépő között!
Az intézményvezetői alkalmassághoz még egy apró mozzanatot.... a december 26-án megrendezésre került Rockkarácsony elnevezésű rendezvény is majdhogynem botrányba fulladt, mivel olyan fantasztikusan meg volt hirdetve a jegyelővétel, hogy majd 100 ember nem tudott venni csak és kizárólag a helyszínen, mivel a meghirdetett helyszíneken egymásra mutogatva mentegetőztek miért nem tudnak jegyet adni. Kövezzenek meg, vagy négyeljenek fel a "rosszindulatom" miatt, de nem egy ember volt aki karácsonyi ajándékba akarta megvenni a jegyet, de erre sajnos nem kerülhetett sor súlyos szervezési hibák miatt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése