2010. november 13., szombat

Szakértelem magasfokon, avagy hogyan építsünk mindig a lehető legrosszabb időben....

Újabb érdekességeket fedezhet fel az aki Szerencsen jár - kel. Mondhatnánk "hála Istennek, végre elkezdődtek a felújítások"... De mégsem mondhatjuk! Józan paraszti ésszel gondolkodva is vérlázító, hogy mennyire hülyének nézik az itt élőket! Ugyebár mindenki tudja, vagy van fogalma róla, hogy az építkezési munkálatokra a "legjobb idő" a késő őszi, téli időszak! Ha lehet, akkor még essen is, de inkább havazzon vagy fagyjon, akkor lesz az igazi! Na akkor menjünk szépen sorban! Lássuk a medvét, azaz a 37-es főút városi szakaszát.... A problémák egészen a munka kezdetére visszavezethetők! Sokaknak szemet szúrt, hogy rögtön belecsapva a "lecsóba" elkezdtek szegélykövezni mint a megveszekedett, aminek persze az lett a vége, hogy elrontották és fel kellett szedni az egészet.... 1-0... A gyár utcai ingatlanoknál 2 behajtót és lezártak, ezáltal egyetlen helyre koncentrálva a forgalmat, a cukormúzeum elé.....2-0.... Aztán jött a következő probléma, hova fog elfolyni a csapadékvíz? Ekkor lelkesen kibontottak köveket, nagyjából minden 50 méteren, mindkét oldalon. A választások közeledtével azonban mégiscsak kellett, hogy valahogy kinézzen az egész, szépen feltöltötték földdel a szegélyek mellett! (Remélhetőleg nem virágosítani akartak :D ) Hangsúlyozom, a "lefolyókat" is betemették....3-0.... Természetesen az esőzések következtében nem hogy nem folyt le a víz, még a sarat is behordta az eső, ami enyhén szólva is bosszantó és balesetveszélyes... 4-0... Ezután visszarakták a korábban kivésett szegélyköveket, majd kis idő után mégiscsak kiásták ezeket markolóval, természetesen bele az árokba.... 5-0.... Nézzük a félidei állást: Hozzánemértés - Szakértelem: 5-0... 
Úgy érzem rá kellett kapcsolnia az "ellenfélnek", ezt meg is tette, de csak rontott a helyzeten... Elkezdődött az asztfaltozás.... ugye ezt akkor a legjobb csinálni, amikor jó "száraz" az alap, a legnagyobb esőben... 6-0.... Bármennyire keressük az említett víznyelők még mindig nincsenek sehol, bár azt ígérték párhuzamosan épül az úttal... lassan már az elválasztó vonalat festik, de még nyoma sincs a víznyelőknek... 7-0.... a "kapuzat" melletti vízelvezetés meg maga a totális analfabétizmus jele! Egyrészt akkora méretű, mint egy lakóutcában, másrészt jó 1 méteres szintkülönbség van közte és az út között, ráadásul ronda....8-0.... A városépítészeti elvekről, mely szerint ma már törekednek a nyíltszini árkok kerülésére, már nem is beszélek! Nézzük az előző burkolatréteg eltávolítását... Hogyan is kezdtek ebbe bele? Természetesen nem úgy, mint minden épeszű ember, hogy először az egyik sávot, utána a másikat... Á, dehogy! KÖZÉPEN! Így mindkét oldalon az autók fél kerékkel a gödörben, fél kerékkel az úton közlekedtek, ami újfent balesetveszélyes....9-0.... Természetesen az új burkolat lerakása is hasonlóképpen ment, olykor 20-30 méteres szakaszokat kihagyva...10-0... Körforgalom... Véletlenül se arra törekednek, hogy ezzel készüljenek el minél hamarabb, lehetőleg az ünnepek előtt, ezzel is csökkentve a veszély kockázatát... Nem! Helyette már az új burkolatot kell csinálni, a körforgalomnak meg csak a fele van kész....11-0.... Ezt megfűszerezi, hogy a Nagyvárad utca 1 hete le van zárva teljesen, így jobb híján a buszok és a kamionok a Dózsa György utcán (a házunk előtt) mennek, amivel nincs is gond, csak az a baj, hogy itt sok a fiatal gyerek, ráadásul az utat se ilyen terhelésre tervezték! Így is évtizedekig kellett várni, hogy végre felújítsák....12-0... Elképzelhető, hogy ha ilyen sebességgel haladnak a kivitelezők, még pár hétig így lesz! Lehetne még sorolni tovább is, de a vereség egyértelmű! Természetesen nyáron nem voltak ennyire "lelkesek" a kivitelezők!

A másik helyszínről csak pár szót említenék, mert önmagáért beszél... nemrégiben elkezdődött a Huszárvár utca felújítása, ismét a legnagyobb esőben, a legnagyobb sárban... Mindenki vonja le az előzőek alapján a következtetéseket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése