2010. október 17., vasárnap

Szerencs, nem a legnagyobb, nem a legjobb, de a miénk…

 
Sokan foglalkoztak mostanában kis városunk politikai vezetésével, miért volt jó, miért volt rossz, ezt többször és többen hangoztatták. Ez a cikk azért született, hogy kicsit aktívabbá tegyem a lakosságot és az ő szemszögükből nézve összegyűjtsem azokat a városképi, társadalmi és infrastrukturális problémákat, melyek Szerencsen tapasztalhatóak. Kizárólag politikamentes gondolatokra várok, itt most nem az a lényeg, hogy ki miatt van ez a probléma, vagy ki a felelős, hanem az, hogy minél több ilyet összegyűjtsünk, segítve ezzel a jelenlegi városvezetés figyelmét is ezekre orientálni. (Az ilyen jellegű kommentek törölve lesznek) Szóba jöhet bármi, rossz utak, gondozatlan telkek, elégtelen vízelvezetés, kulturélet hiányossága bizonyos korcsoportok esetében stb. Egyaránt várok szakmai szemszögből megfogalmazott észrevételeket és sima laikus szemmel megfigyelt dolgokat is.

2 megjegyzés:

  1. Adok pár ötletet, hogy mire is gondolok... Nagyon nagy probléma, lassan 20 éve a Fenyves utca csapadékvíz elvezetése és útjának állapota... Ha nem járt még esetleg ott valaki, akkor nagyjából az a helyzet, hogy a hegy felé néző házakra egy tetemesebb esőzés után a vízen kívül sártenger is áramlik, előidézve azt a paradoxont, hogy homokzsákolni kell a hegyoldalon!!! Mit ne mondjak megdöbbentő látvány... Ilyen körülmények között a meglévő út állapota is hatványozottan romlik, lassan újra földúttá válik....

    VálaszTörlés
  2. Második észrevétel, ami évek óta gondot okoz a városfejlesztés számára: A Csalogány úti óvoda körüli parkolás, valamin azon a szakaszon való közlekedés. Bizonyára ismeretes, hogy sokféle megoldással próbálkoztak, melyek közül a "leglátványosabb" a fekvőrendőr mizéria volt. Rakták az utca két végére, középre, majd felszedték és szinte már az utca majd minden 10. méterében volt egy, annyiszor volt variálva. Javaslatom lénye egyszerű, ámbár ezek szerint nem kézenfekvő sokak számára.... Az utcában lévő nyílt árkok lefedése, ezáltal minden lakóházhoz saját parkoló kerül kialakításra, így máris felszabadul az a foglalt forgalmi sáv, melyet jelenleg is parkolásra használnak... Az óvoda környezetében a Rákóczi iskolához hasonlóan kialakítható lenne egy parkoló, amely kellő mennyiségű parkolóhelyet tudna biztosítani az óvoda számára is. Egyik megoldás sem drasztikus beavatkozás, gyakorlatilag semmilyen durvább szerkezeti átalakításra nincs szükség.

    VálaszTörlés